info@kin-vzw.be
We hebben ook:
De voorbije tien jaar organiseerde Kunst In Nazareth (KIN) cultureel hoogstaande evenementen en kocht deze vzw met de opbrengst een aantal kunstwerken die ondertussen prominente en herkenbare bakens zijn geworden in Nazareth en Eke. Denk maar aan het monumentale beeldhouwwerk 'In stilte gehuld' op het kerkhof van Nazareth of ‘Le Grand Parleur’ op het dak van CC De Brouwerij in Eke.

Vorig jaar droeg het bestuur van KIN de fakkel over aan een nieuwe, enthousiaste groep kunstliefhebbers die kunst nóg dichter bij de inwoners wil brengen. Om dat te kunnen bereiken, vraagt de nieuwe vereniging de hulp van alle inwoners! Welk voorwerp uit jouw omgeving beschouw jij als een echt kunstwerk? Welk object raakt jou op een bijzondere manier? Dat kan een eigen creatie zijn, een gevonden voorwerp, een gekocht kunstwerk of gewoon een mooi ding uit uw omgeving waar u heel veel van houdt. Via het web platform kin-vzw.be kan iedereen een foto uploaden van het voorwerp dat hij als kunst ervaart.

Aan de hand van deze inzendingen wil Kunst In Nazareth een beeld krijgen van alles wat de Nazarener en Ekenaar raakt en mooi vindt. Hopelijk wordt dit het begin van een mooie ontdekkingstocht naar kunst binnen de gemeente en vooral ook de start van een bijzonder netwerk voor en door mensen met een hart voor kunst.

Wil je meewerken aan Kunst in Nazareth en haar eerste project ? Registreer je dan op deze website en bouw samen met ons aan een nieuwe stroming in de gemeente! Wie is KIN?

Onze opdracht

Kunst in Nazareth. Is er kunst in Nazareth? En wat aanziet de Nazarener nu precies als 'kunst'? Dát willen wij onderzoeken, samen met de inwoners van Eke-Nazareth. Ons project verloopt in drie fases.

1. De Oproep

Via dit platform willen we al het 'moois' in Nazareth verzamelen. Hiermee willen we een zicht krijgen op wat er leeft én op de schouw staat bij de inwoners van onze gemeente. Een souvenir, een eigen werk, een gevonden voorwerp of een erfstuk. Je kan het allemaal hier (anoniem) online plaatsen.

2. De Collectie

Deze voorwerpen willen we catalogeren én tonen. We vragen kunstenaar en curatoren om met al deze werken een tentoonstelling te maken. Dit doen we steeds in overleg met de eigenaars van alle objecten.

3. Nieuw Werk

Uit de samenwerking tussen de Nazareners en kunstenaars ontstaan nieuwe kunstwerken die een eigen plaats kunnen krijgen en voor het publiek domein kunnen aangekocht worden. Zo krijgt de gemeente nieuwe kunstwerken, in samenspraak met de inwoners.

Laatste toevoegingen

Deze kunstwerken werden recent aan onze collectie toegevoegd.

Word lid van KIN

Kin is nieuw. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste inwoners van Nazareth die deel willen uitmaken van deze vereniging. Heb je interesse? Stuur ons dan een mailtje en misschien zien we elkaar binnenkort.

Dankzij

De werking van KIN wordt mogelijk gemaakt dankzij deze partners